Karamelová torta

Karamelová torta

Výborný a jednoduchý recept na skvelú karamelovú tortu.

Zložky
Poleva:
120 g práškového cukru
30 ml vody

Vaječný krém:
3 vajcia
500 ml mlieka
50 g krupicového cukru
1 vanilkový struk
1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu

Postup:
Rúru predhrejte na 160 °C.

Zmiešajte cukor a vodu v hrnci a zahrievajte, kým zmes nezačne hnednúť. Potom zmes okamžite nalejte do okrúhlej keramickej formy s priemerom 18 cm. Pomaly otáčajte formu tak, aby boli steny pokryté karamelom.

Do toho istého hrnca nalejte mlieko, pridajte vanilkové semienka a vanilkový struk. Mlieko zohrejte tak, aby bolo horúce, ale nie vriace. Potom odstráňte z ohňa.

V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte škrob a prilejte mlieko z hrnca.

Vzniknutú zmes opatrne nalejte do pripravenej formy. Formu vložte do väčšej formy, do ktorej nalejte horúcu vodu do polovice výšky menšej formy.

Pečte 45 minút až hodinu, kým vrch krému nezíska zlatohnedú farbu.

Hotový dezert nechajte úplne vychladnúť a potom ho na niekoľko hodín uložte do chladničky. Na vrch ho môžete ozdobiť orieškami, pistáciami alebo ovocím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *